Over hoe ik draagconsulente werd

Gewapend met een handleiding, youtubefilmpje, minibaby en eindeloos lange lap stof ging ik aan de slag. Zwetend en wel keek ik in de spiegel naar het resultaat. Daar zat ze! Misschien niet perfect, maar mijn baby zat in de draagdoek en ze leek het nog fijn te vinden ook. De dagen daarna oefende ik nog een aantal keren voor de spiegel. Totdat ik het zonder spiegel durfde. Naar de supermarkt met de auto, met in plaats van een volle kar met maxi-cosi erin mijn kleine meisje lekker tegen me aan.

Later stapte ik over naar mijn eerste geweven draagdoek, een ByKay dark denim. Ook kwamen er verschillende draagzakken in huis.

Voor het rugdragen boekte ik een consult bij een draagconsulente. Dat ging stukken fijner dan met een filmpje! Ik kreeg goede stap-voor-stap uitleg en tips en direct feedback, waardoor ik al snel ook “in het wild” mijn dochter op de rug knoopte.

Inmiddels is dat kleine meisje van toen een flinke peuter die nog maar sporadisch op mijn rug zit, maar gelukkig heeft ze een lief klein broertje gekregen die ik al vrij snel na de geboorte in de doek knoopte en nu vrijwel dagelijks heerlijk draag.

Naast dragen met doeken ben ik ook gek op ringslings en draagzakken. Een goed passende draagzak is ideaal, je bent zo op pad.

Vanuit mijn enthousiasme voor dragen ben ik Dragen aan de kust begonnen. Ik volgde mijn opleiding bij Die Trageschule Nederland.